Onepage

Denne side handler om mit onepage projekt, og hvordan min gruppe og jeg kom i mål.

Onepage Projekt

Til dette projekt blev vi stillet overfor den opgave at producere et website i onepage layout. Det er lidt selvforklarende, det er nemlig et website, som kun består af 1 side.

Jeg var i gruppe med Julie, og vi trak en Mad-Croc energidrik, som vi tænkte vi sagtens kunne lave noget spændende med. Det første vi gjorde, var at lave en gruppekontrakt, og der var ikke så meget slinger i valsen da vi var enige om hvordan den skulle lyde.

Fase 1 - Research

Vi gik af en eller anden grund ud fra, at denne side skulle handle om netop denne energidrik - Mad-Croc energy - så vi begyndte at research en masse om lige netop denne. Desværre fandt vi ikke noget, som vi kunne bygge vores onepage på, da der ikke rigtig stod noget om dem hverken på den internationale side, eller den danske – Mange er siderne var simpelthen tomme.

Det var så her hvor vi måtte søge til vores underviser og fandt ud af, at vores projekt ikke nødvendigvis behøvede at handle om lige præcis denne energidrik – vores overordnede emne var energidrik.

Det førte os til at gå ud og stille en masse spørgsmål til forskellige studerende på skolen, både nogle som drak energidrikke og nogle som ikke gjorde. Vi fandt ret hurtigt ud af, at et gennemgående svar på hvorfor de drikker dem, var simpelthen på grund af ”den gode smag”. Ydermere vidste folk ikke rigtig noget om, hvad energidrikke består, eller hvilke former for effekter ingredienserne har på kroppen. Nogle havde oplevet bivirkninger som hjertebanken, søvnbesvær og en enkelt havde oplevet at besvime.

Det fik os lidt i tænkeboksen – vi skulle da lave en informationsside om energidrikke. Det var vi ret enige om, ret hurtigt, så vi gik straks i gang med at research om hvilke ingredienser der er i en energidrik, og hvilke effekter disse eventuelt ville have på kroppen.

Vi kom hurtigt frem til 4 hovedemner, som vi kunne lave nogle sektioner til:

  • Ingredienser
  • Effekt
  • Bivirkninger
  • Efter-effekt

Fase 2 - Design

Dette var design fasen, hvor vi skulle lave moodboard/style-tiles, wireframes, finde typografi og hvad der ellers designmæssigt skulle præge vores onepage. Til sidst i denne fase skulle vi aflevere en video med en gennemgang af vores design.

Denne blev godkendt, og alt var fint, men vi lærte dog én ting, en meget vigtig ting. Selvom vores moodboard var færdig, og gav mening, så måtte vi erkende at den kun gav mening for os. Vi havde overhovedet ikke tænkt på, at denne skulle kunne overrækkes til andre og de skal kunne spore sig ind på, hvad vi tænker og hvor designet går hen af. Det var en god ting, at få med så vi næste gang kan have det bag øret og huske, at det skal give mening for andre.

Her er et billede af vores moodboard:

Preview a webbog index

Fase 3 - Produktion

Her påbegyndte vi produktionen. Tage billeder, lave wireframes, kode mm. Vi havde en lille smule sygdom, der kom lidt på tværs, men på trods at sygdom fik vi taget billeder, redigeret dem og kodet en onepage.

Sygdommen gjorde så også at vi måtte være kreative, så vi fik ikke lavet den helt optimale opsætning til at tage billederne, samt vi ikke bruge billeder vi havde fået taget. Da vi ikke havde tid til at tage 3. omgang billeder, tog vi .raw-filerne ind i photoshop og fiksede dem på den måde. Her er før og efter billede:

Mad-Croc dåse fra .raw-fil Mad-Croc dåse efter photoshop

Vi rettede først billedet op så dåsen stod lodret, derefter fjernede vi den gule baggrund, og til sidst fjernede vi alt det gule fra selve dåsen.

Udover disse havde vi også lavet 2 andre billeder med en redbull og en monster energy, disse skrottede vi dog, da de var langt fra det, som vores website skulle handle om. Disse billeder var lidt for reklame-agtige.

Redbull Monster Energy

Produktet

Da det kom til at kode siden, var det lidt presset da vi som sagt havde en del sygdom, men vi kom i mål og vi rykkede os begge fra arbejdet med dette projekt, vi fik nogle åbenbaringer og ny indsigt omkring processen. Vi gik af nogle forkerte stier, og var til tider ude hvor vi ikke helt kunne bunde, men det hjalp os kun med at komme bedre i mål.

Her et et preview og link til vores onepage: NRG - Onepage Projekt

Preview af Onepage Projekt