Photoshop

Denne side handler om Adobe Photoshop, og forklarer hvad bitmap/raster grafik er.

Illustrator

Photoshop er en app, som har til formål at redigere/manipulere med fotos, eller grafik. I photoshop arbejder man med raster grafik, der består af bitmaps – et stort gitter af individuelle pixels. Pixels er små firkanter, som indeholder data for farve – og når man har mange tusinde af disse pixels, så kan man dage et billede, eller skærmbillede.

Illustration af raster grafik

Det der er ulempen ved raster grafik er, at disse pixels indeholder en vis mængde data, og hvis man forstørre et billede, kommer der ikke mere data. Det forårsager så det man kalder pixelation/pixelering, det betyder at billedet bliver pixeleret – man kan se pixels.

Destructive editing

Når man er ny til photoshop, kan man hurtigt lære at markerer en del af et billede og så slette det man ikke skal bruge – det er det man kalder destructive editing. Det betragter man som bad practice, da man ikke senere kan gå tilbage og bruge det man har slettet - I stedet bør man arbejde non-destructive.

Non-destructive editing

Denne metode gør lige præcis, hvad den lyder til – man arbejder uden at ødelægge/slette noget. Fordelen ved denne fremgang er, at man altid kan vende tilbage og bruge originalen af billedet, hvis man får behov for det – netop fordi man ikke har slettet noget.

Når man arbejder non-destructive, så benytter man sig af noget der hedder layer masks. De gør det at de bestemmer hvilke områder at et billede der vises, og hvilke områder der skjules. Når man først lære at bruge layer masks, så vil man aldrig være foruden dem igen.

Peer to peer undervisning

I vores undervisning fik vi hver især en opgave i forhold til peer to peer undervisning – det betyder at vi skulle undervise hinanden.

Jeg fik til opgave at undervise i layer masks, men med en twist. Jeg skulle undervise i at bruge et billede, som en layer mask. Her har jeg brugt 3 billeder. Pigen, trekanterne, og baggrunden.

Først tilføjede jeg en layer mask til pigen, hvor jeg derefter lagde billedet med alle trekanterne ind i selve masken. Når jeg så fjernede noget af masken, så ville pigen dukke op.

Pige med layermasks

Onepage Projekt

Til vores onepage projekt skulle vi bl.a. producere nogle billeder til vores onepage. Vi lavede en informations website omkring energidrikke, og de mest genkendelige ingredienser deri, samt virkning og bivirkning. Disse 2 fik vi ikke brugt da der var lidt for meget ”reklame” over dem:

Monster energy med effekt Redbull med effekt

I stedet fik vi sporet os tilbage på at vores onepage skulle handle om information, og ikke salg. valgte vi at bruge denne i stedet - en helt plain monster, med en lille spejling forneden.

Monster energy uden effekt

Det endelige produkt kan findes her: NRG - Onepage

Selvstudie

Her er også lidt jeg har lavet i min egen tid. Et før og efter billede af Black Widow, og en "shatter effekt" med inspiration fra fra Avengers: Infiinty War. Dette billede er lavet med 2 layer masks og brush tool.

Black Widow før snap Black Widow efter under snap