Illustrator

Denne side handler om Adobe Illustrator, og forklarer hvad vektor grafik er.

Illustrator

Illustrator er en app, der bruges til at skabe vector grafik. Vector grafik er lidt speciel, i forhold til den type grafik vi normalt ser på vores skærme. Den er nemlig baseret på paths, som består af et start- og slutpunkt, som har nogle positioner i forhold til hinanden. På denne måde kan man lave lige den ”shape” man ønsker og fordi vector grafik indeholder disse punkter, kan det skaleres uendeligt, uden at miste sin skarphed.

Illustration af vector grafik

Det er også vigtigt at være bevidst om hvad formålet med illustrator er. Det er ikke et værktøj skabt til at ændre, eller manipulerer med eksisterende grafik. Illustrator er et skaber-værktøj, ment på den måde at man bruger det til at skabe grafik fra bunden af. F.eks. en virksomheds logo laves i illustrator, så det kan skaleres i alle størrelse – brevhoved, uniformer, plakater, bil-vinyl, flag, det kan endda skaleres op på størrelse med en bygning uden at miste sin kvalitet. Hver gang man skal bruge en større eller mindre udgave,så beregnes punkterne i vores paths på ny.

Øvelser i undervisning

For at lære redskaberne at kende har vi lavet forskellige øvelser i undervisningen.

Captain America Shield Emblem EU Flaget

Shape Builder Tool

Et redskab man ikke kan undgå, er Shape Builder tool. Det gør simpelthen, at man kan tage simple geometriske shapes, og sætte dem sammen til helt nye shapes.

Her er en række eksempler på forskellige ting vi har lavet med Shape Builder tool.

Celtic Cross Celtic Triquetra Sol og sky C Logo Batman Logo

Pet Tool

Et andet vigtigt, om nok en af de vigtigste i min bog, er pen tool. Dette gør at man kan fritlægge lige præcis de paths man ønsker. Her arbejder man ikke man med pre-definerede shapes, som firkanter, trekanter og cirkler. Her placerer man samtlige punkter i sin path. Her er et nogle eksempler på en pen tool øvelse jeg har lavet til en workshop, jeg selv stod for på skolen.

Et egern tegnet med pen tool Et B tegnet med pen tool